Veckans klassiker: Rolex MilSub


Få klockor är så manliga som Rolex Submariner. Än färre är lika macho som veckans klassiker: Rolex MilSub.

En MilSub i tjänstgöring

 

Historien bakom veckans klassiker går tillbaka till 1970-talet då Rolex fick en detaljerad beställning av den brittiska flottan. Önskemålet var helt enkelt att skapa en Rolex Submariner för rent militärt bruk – en Military Submariner – eller vad som i folkmun kom att kallas för “MilSub”. Rolex levererade ca. 1 200 exemplar (ref. 5513, 5517), varav ett hundratal finns kvar idag.

Typiska funktioner hos en MilSub är tjockare bandstift för att minimera risken att tappa klockan från sitt NATO-band, extra stora visare och index, samt en baksida märkta med förråds- och serienummer.

Från "Military diving manual" 1972, innehållandes information och instruktioner om klockor i militärt bruk.

 

Orsaken till den stora hausse som råder kring MilSub är såklart att det endast producerades ett fåtal exemplar, men också på grund av att det är det ultimata uttrycket för konceptet “toolwatch” som givit Rolex den status märket besitter idag. Och för den som inte fick nog av lumpen och dessutom erhöll en fet bonus vid årsskiftet: en MilSub kostar idag runt en halv miljon kronor.

This entry was posted in Brands, Rolex and tagged , . Bookmark the permalink.
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/67/119367/timetalk.se/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-a-lot/plulz/lib/Model/PlulzFacebookAbstract.php on line 1048