Sett på stan: Rolex Submariner 5513 “Maxi Dial”


Ibland har man förmånen att möta personer där epitetet “klockidiot” tar sig till helt nya nivåer. Låt oss kalla honom “Herr K”.

När jag igår intog en middag i goda vänners lag noterade jag något oerhört spännande blixtra till hos en av deltagarna i sällskapet. Denna deltagare var “Herr K”, en ytterst rekorderlig tysk som på grund av kärlek och arbete flyttat till lilla landet Sverige. Oblyg som sig bör konfronterade jag genast “Herr K” och frågade vad det var för vacker pjäs han bar kring handleden. Det visade sig att jag mött min överman. Denna trevliga tysk var en samlare av rang och precis som undertecknad hade han totalt snöat in på gamla vintageklockor. Av en härlig samling av gamla Rolex sportisar, IWC och Omegas valde han kvällen till ära en tjusig Rolex Submariner 5513 “Maxi Dial” från 1978.

En livs levande Rolex Submariner 5513 “Maxi Dial”

En “Maxi Dial” är en term som först såg dagens ljus under Baselmässan 2003 och användes för att beskriva de större självlysande indexpunkterna på den nyligen introducerade 16610LV “Anniversary” Sub. Termen lånades sedan av vintage entusiaster och används nu ofta för att beskriva en mattare, lite mer brunfärgad urtavla med större indexpunkter som återfinns på vissa äldre Submariners. Det ger klockan en extra patinerad look, vilket många “klockidioter” gladeligen slantar upp lite extra för.

Hatten av för “Herr K” som lyckats lägga vantarna på ett mycket fint exemplar av Rolex Submariner 5513 “Maxi Dial”!

 

This entry was posted in Rolex, Submariner. Bookmark the permalink.
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/67/119367/timetalk.se/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-a-lot/plulz/lib/Model/PlulzFacebookAbstract.php on line 1048