Pitti Uomo – Världens åttonde underverk


Det finns tillfällen i livet då man önskar man var “där” på plats. För vissa kan det tillfället kanske vara då Bruce “the Boss” Springsteen lirade sin berömda konsert på Ullevi sommaren 1986 som fick självaste arenan att spricka, eller kanske när Sverige lirade skjortan av Bulgarien och tog sitt berömda VM-brons i USA sommaren 94′.

Jag är en betydligt enklare varelse än så. Mina krav är inte så högt ställda. Inte alls faktiskt. Det enda jag vill är att få hänga med till världens åttonde underverk: Pitti Uomo – planetens främsta modemässa för män och flanera runt bland jordens kanske mest välklädda herrar. Det är väl inte för mycket begärt?

Pitti Uomo 82 (Photo Tommy Ton)

Två gånger om året samlas den mest välskräddade delen av den manliga modeeliten i de välsittande kostymernas hemstad Florens. Designers, skräddare, inköpare + annat kreti och pleti får möjlighet att titta, känna och klämma på kommande kollektioner från små exklusiva skräddare till mer kända varumärken. Bloggare från hela världens svärmar likt Egyptens grässoppor och fotograferar några av de mest stilfulla herrar som finns att beskåda. Det som gör det hela så spännande är att vi inte pratar om snapshots av manliga modeller på en catwalk med käkpartier bredare än Öresundsbron. Nej, vi pratar om den vanlige (något mer välklädde) mannen på gatan: Nicola & Valentino Ricci, Luca Rubinacci, Lino Ielluzi och många fler.

Rubinacci och Ieluzzi hade kul på Pitti Uomo i Florens
Nicola Ricci från skrädderiet Sciamat visade med sin dubbelknäppta kavaj varför Italienskt herrmode är i världsklass

Kanadensaren Tommy Ton gör reportage för GQ och brukar ofta fotografera påfågeldansen på “Pitti”, så även denna gång (se hela reportaget här). För att ni nu bättre ska förstå varför jag hellre bevittnar världens åttonde underverk i Florens än att se en avdankad gammal rockartist spela sönder Ullevi, så bjuder jag här på några härliga bilder från den 82:a upplagan av Pitti Uomo. Slå er ned med ett glas Limoncello och njut!

Detaljer i fokus på Pitti Uomo (Photo Tommy Ton)
Överdosering av dubbelknäppta kavajer på årets upplaga av Pitti Uomo (Photo Tommy Ton)
Lalle Johnson från Tiger gästade Pitti (Photo Tommy Ton)
Lino bar dagen till ära sin AP Royal Oak Offshore Rose Gold (Photo Tommy Ton)
Nic Wooster spårar ur med “patchwork” kavaj (Photo Tommy Ton)
Välklädda japaner på jakt efter det senaste (Photo Tommy Ton)
Panamahatt kombinerat med ljusa sommarfärger var ett givet kort på årets Pitti Uomo (Photo Tommy Ton)
This entry was posted in Klocka, Lino Ieluzzi, Luca Rubinacci, Mode, Nicola Ricci, Pitti Uomo, Valentino Ricci. Bookmark the permalink.
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/67/119367/timetalk.se/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-a-lot/plulz/lib/Model/PlulzFacebookAbstract.php on line 1048