Maktens män: Stefan Jacoby – IWC Portuguese Yacht Club Chronograph


Som jag tidigare beskrivit verkar många av näringslivets högsta höns ha den dåliga vanan att allt för sällan klä upp sina handleder med något bättre än en pulsklocka. Detta trots ofta frikostiga belopp som rullar in på deras lönekonton varje månad. Men det finns ju såklart undantag, tack och lov! En sådan person har jag redan berättat om i tidigare inlägg där Marcus Wallenberg stoltserade med sin fina Rolex Daytona.

“En Wallenbergare och Rolex Daytona, tack!”

I dagarna framkom det att bilsveriges mest välkände tysk, Stefan Jacoby, fick lämna platsen som VD över Volvo Cars med omedelbar verkan. Vad som låg bakom beslutet tvistar de lärde om, men möjligtvis låter man resultaten tala. Att Volvo misslyckats fatalt med sin viktiga satsning i Kina kan troligtvis vara något som fick bägaren att rinna över.

Stefan Jacoby knuten rättar till slipsen inför ett besök hos bödeln

TimeTalk är ju inte den som dömmer folk efter prestation. Vi lyfter snarare på hatten för de av Maktens Män som vågar gå sin egen väg – oavsett hur stort misslyckande som ligger bakom dem. Vi måste ändå hylla Stefan Jacoby för hans utomordentliga smak för klockor. I en stor intervju i Svenska Dagbladet från slutet av september, då han fortfarande var lyckligt ovetande om sin “avgång”, visade han prov på både stil och klass genom att till klassisk vit VD-skjorta bära en IWC Portuguese Yacht Club Chronograph.

Stefan Jacoby och en IWC Portuguese Yacht Club Chronograph

Klart ledsamt för tysken att behöva lämna bygget när man i princip fortfarande befinner sig i sjuksäng efter en stroke, men antar att han blev lika glad för det. Idag framkom det nämligen att han får med sig en nätt fallskärm på 8 miljoner. Hatten av!

 

This entry was posted in IWC Portuguese Yacht Club Chronograph, Klocka. Bookmark the permalink.
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/67/119367/timetalk.se/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-a-lot/plulz/lib/Model/PlulzFacebookAbstract.php on line 1048