En man och hans klocksamling – Lino Ieluzzi


Det finns gentlemän och det finns välklädda gentlemän. Till den senare kategorin kan vi räkna in icke-levande herrar som Duke of Windsor, Cary Grant och Steve McQueen. Men om vi var tvungna att fokusera på en alldeles livs levande och synnerligen välklädd gentleman, vem skulle vi då välja?

Lär av Lino - klä dig alltid som att det vore din sista dag i livet!

 

Lino Ieluzzi är själva sinnebilden av den perfekta dandyn: Välklädd, solbränd och med alla de rätta attributen. Lino är en herre i sina bästa år som driver den välkända, men ack så svårfunna, klädesbutiken “Al Bazar” i Milano. Han pratar inte ett ord engelska, så om ni får vägarna förbi Via A. Scarpa bör ni nog bättra på italienskan.

Lino i sin butik, bärandes Patek Philippe Nautilus 18k rose gold

 

Lino har den goda vanan att ständigt klä sig som en gud. Han syns ofta iförd dubbelknäppt kavaj, korta byxor med ett par bruna monkstraps på fötterna. Allt matchar en lagom nonchalant solbränna. Men framförallt har Lino förstått vikten av att äga inte en, inte två, utan ett flertal svindyra dinkor av högsta kvalitet. Signore Ieluzzi har ett flertal Audemars Piguet Royal Oak Offshore, som han gärna bär till öppna manschetter. Men det stannar inte där. Då andan faller på – vilket är ganska ofta – plockar han fram sin Patek Philippe Nautilus i roséguld och krokodilband. Annars kan han ju också slänga på sig sin IWC Ingeneur, eller varför inte matcha någon av sina klockor med tändare och penna.

Linos motto: "Perché si prenda quando si può proprio più?" (Varför äga en när man kan äga flera)

 

Skulle vilja hävda att Lino är en tvättäkta livsnjutare – en välklädd gentleman vi alla kan lära ett och annat av.

This entry was posted in Audemars Piguet, IWC, Lino Ieluzzi, Mode, Patek Philippe. Bookmark the permalink.
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/67/119367/timetalk.se/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-a-lot/plulz/lib/Model/PlulzFacebookAbstract.php on line 1048