Nyheter från SIHH: Jaeger LeCoultre Deep Sea Vintage Chronograph


Jaeger LeCoultre är ett spännande märke som mest gjort sig känt genom klockor för lek och skoj på hästrygg med hjälm och klubba.

Nu har man dammat av inspirationsböckerna och skapat en härligt retro-doftande klocka för såväl den elegante mannen som den äventyrslystne pojken: Jaeger LeCoultre Deep Sea Vintage Chronograph.

Jaeger LeCoultre Deep Sea Vintage Chronograph

Detta är en hommage till en klassisk klocka i dyksammanhang, nämligen Memovox Deep Sea från 1950-talet. Detta var den första dykarklockan med alarm som påminde dykaren att det var dags att återvända till verkligheten där uppe. Redan på förra årets SIHH lanserades Memovox Tribute to Deep Sea, men jag måste nog säga att Jaeger LeCoultre gjorde årets lansering strået vassare.

Deep Sea Vintage Chronograph saknar alarmfunktionen från Memovox, men är i övrigt lik föregångaren med 40,5 mm retroboett och fejkpatinerad lysmassa. Allt för att klockan ska kännas så mycket äldre än vad den faktiskt är. Tummen upp säger jag! Vad säger läsarna?

En sann äventyrare tar alltid med sig dykarklockan på semestern

 

This entry was posted in Jaeger LeCoultre, SIHH. Bookmark the permalink.
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/67/119367/timetalk.se/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-a-lot/plulz/lib/Model/PlulzFacebookAbstract.php on line 1048