Klocka mot en dejt? IWC Mark XVI


Att träffa någon i storstaden är som att välja sin första klocka. Oerhört utmanande och i många fall mycket komplicerat. De flesta är alldeles för upptagna med sitt eget, alldeles för kräsna eller överskattar sin egen storhet. Så i jakten på den “perfekte”, varför inte ta till en så okonventionell metod som att söka kärleken på en klockblogg?

Det var i fredags, på en urspårad kräftskiva, då jag fick äran att ha min fantastiska väninna “C” till bordet. “C” är en kvinna i sina bästa år som rönt stor framgång på singelmarknaden de senaste åren, men nu valt att lämna de sälla jaktmarkerna och fokusera på att finna den rätte. “C” är inte bara känd för sin goda kokkonst utan även för vad hon bär på sin vänstra handled: En IWC Mark XVI med den karaktäristiska stållänken.

En IWC Mark XVI gör sig allra bäst en sensommarkväll

IWC Mark XVI är en av de senaste uppföljarna till den ursprungliga Mark II som kom ut på marknaden runt 1948 och blev mycket omtyckt bland dåtidens flygaress som behövde en klocka som motstod magnetfält. Sedan dess har fler fantastiska pjäser uppstått ur Mark-familjen. För många ses bland annat Mark XI från 1960-talet som en av de mest klassiska militärklockorna vid sidan av Rolex Milsub. Mark XI har varit med om en hel del action med tanke på dess historia som en del av den brittiska, sydafrikanska och australiensiska militären. Ja, som ni förstår är Mark det perfekta klockvalet för en ung vacker mö på kräftskiva.

IWC Mark XVI får besök av ett skaldjur mer partyhatt

Jag har själv alltid haft ett gott öga till kvinnor med maskulina klockor. Det är helt enkelt något speciellt med deras mjuka handleder mot det kalla stålet, manligt möter kvinnligt i perfekt symbios. Så att “C”, med en så vacker pjäs på handleden, går utan kavaljer är ju en direkt skam! Efter att ett tjog kräftor konsumerats, en hel del snaps gått in och desto mer vett gått ut kom vi överens om att via TimeTalk finna henne en anständig riddare. Så härmed utlyser jag en tävling där rätt svar belönas med en tête-à-tête med fröken “C”!

Vad står förkortningen “IWC” för?

Så enkelt, så banalt, men ändå så viktigt! Ni gentlemän där ute – gnugga nu era geniknölar och släng iväg ert svar i kommentarsfältet. Det finns en vacker mö och om möjligt ännu vackrare klocka som väntar…

 

This entry was posted in IWC, IWC Mark. Bookmark the permalink.
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/67/119367/timetalk.se/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-a-lot/plulz/lib/Model/PlulzFacebookAbstract.php on line 1048